Sfaturi la masini de gaurit pentru bricolaj

★★★★☆

Desi masinile de gaurit cu acumulatori litiu-ion devin din ce in ce mai puternice si nu au nimic de invidiat fata de masinile de gaurit cu cablu, acestea sunt in continuare alegerea preferata de multi oameni. Nicio dependenta de starea de incarcare a bateriei sau faptul ca aveti intotdeauna la dispozitie puterea maxima: acestea sunt doua dintre avantajele masinilor de gaurit fara fir.

Magazin

Tipuri de masini de gaurit

In functie de sursa de energie utilizata, masinile de gaurit pot fi clasificate dupa cum urmeaza:

Electric (cu fir).

Baterie: 18V si 12V.

Pneumatic (au nevoie de un compresor / nu le vedem aici).

Ce poate face?

In functie de sarcinile care trebuie indeplinite, acestea se impart in:

Surubelnite: Dupa cum ii spune si numele, masini de gaurit este conceput pentru insurubare si desurubare. In cazul in care este utilizat pentru gaurire, aceasta se va face in materiale precum metalul sau lemnul, care nu necesita percutie.

Ciocan: Este o masina de gaurit normala la care se adauga functia de ciocan. Aceasta functie inseamna ca masini de gaurit nu numai ca se roteste, dar se misca si perpendicular pe material (inainte si inapoi), astfel incat actioneaza ca un ciocan.

Impact: Diferenta fata de masina de gaurit cu percutie consta in faptul ca surubelnita cu impact loveste intr-un cerc paralel cu suprafata care sustine rotatia, nu perpendicular (numit impact tangential). Aceste lovituri nu sunt utilizate pentru gaurire, ci pentru a facilita insurubarea si desurubarea suruburilor incapatanate.

Unghiulare: Principala diferenta a acestor masini de gaurit este ca formeaza un unghi de 90o si, prin urmare, faciliteaza gaurirea in spatii dificile.

Magazin

Masini de gaurit cu coloana: Acesta este o masina de gaurit fixa, deoarece este montat pe o baza. Datorita acestui fapt, este foarte stabila, ceea ce o face ideala atunci cand trebuie sa gauriti cu mare precizie.

Cu el puteti face toate lucrarile pe lemn, metal sau pereti.

Calitatea unei masini de gaurit nu depinde atat de mult de design, ci mai degraba de calitatea componentelor sale.

Asadar, daca vrei sa alegi doar dintre cele mai bune masini de gaurit pe care le vei gasi pe piata, te invitam sa citesti in continuare.

Inainte de a va prezenta cele mai bune optiuni, cel mai bun lucru pe care il putem face este sa va oferim cateva sfaturi bune, astfel incat dumneavoastra, in functie de propriile criterii, sa puteti decide care este cel mai potrivit model.

Accepti cookies? Citeste mai mult